top of page

Vad är dragshow?

Vad kan jag förvänta mig av en show?


När du besöker en dragshow med Cabaret Moulin så kan du förvänta dig en showkväll där kärleken ligger i luften och den komiska tajmingen hela tiden briljerar. Du kommer få se mycket flärdfulla kostymer som är skapad i regnbågens alla färger. Mixa detta med fantasifulla sminkningar som trollar och förvillar, för det är vad dragshow är, en kväll där de flesta könen byter sida, om än bara för en kväll. 

Vad är dragshow?

Slår man upp dragshow på Wikipedia så står det "Dragshow är en form av underhållning där personer uppträder utklädda till motsatt kön eller spelar på motsättningarna i den västerländska kulturens uppdelning i två kön". På ren svenska skulle vi vilja säga att det är ett sätt att få leva ut en drömroll och stå på scen och få uppträda med glitter och glamour. Att för en kväll eller två inta rollen av en glamourös ikon och från scenen ta emot jublet och applåderna. Det är en känsla och den är svår att förklara - men när du väl står där så kommer alla bitar falla på plats och du kommer bli uppfylld av just "känslan".

Inspirationen 

Cabaret Moulin är inspirerad av traditionell dragshow a la Las Vegas kombinerat med massor av parodi och humor samt den amerikanska dragshowkulturen. Showen har en salig blandning av makeup, kostymer, peruker, skor. En föreställning kan vara allt från "Gittan" på Ica till en världskänd artist på andra sidan jordklotet. Med andra ord kan vad som helst hända.

Cabaret-Moulin-photo-by_Alex_Wayne (5).JPG
bottom of page