top of page

Peruker

Bra att veta om peruker

En peruk som visas på scen av showgruppen är sällan direkt uppackad från sin förpackning. Det krävs en hel del styling och ofta klippning innan perukerna blir precis så som det önskas. Först och främst är det rekommenderat att skölja ur perukerna och ev. behandlingsmedel som kan ligga i en ny peruk. Att tupera en peruk ger både fyllig frisyr men också en illusion av ett "nättare" ansikte, vilket passar en dragqueen alldeles utmärkt. Lockar/former görs med låg värme (om peruken är värmetålig) med verktyg eller med värmande ånga. Spray spray och åter hårspray sätter frisyren på plats. Här ska man inte underskatta ett prisvänligt och "klistrigt" hårspray från dagliga varuhandeln. OBS! Glöm inte att skölja ur peruken då & då.

Vilka perukvarianter finns det?

Det "senaste" på perukmarknaden är lace-peruker. Alltså peruker med en tunn tyllhätta vid hårfästet, där varje hårstrå är knutet i tyllen. Detta ger illusionen av att hårstråna växer direkt ur hjässan och ger även möjlighet att göra uppsatta eller lagda frisyrer. "Vanliga" hard-frontperuker är svårare att få tag på nu för tiden. Ofta är materialet på en modern peruk av ett fint värmetåligt syntetiskt material. För den som vill ha en 100% trovärdig illusion kan en givetvis kosta på sig en peruk av äkta hår. 

 

Var hittar jag bra peruker?

Cabaret Moulin har genom åren handlat på flera olika sajter. Det förändras snabbt och företag kommer och går. Några favoritställen som gruppen vill tipsa om är: Webster Wigs som har ett stort och trendigt utbud. Wig is Fashion, enormt bra kvalitét för ett rimligt pris och klassiska Wigs by Vanity som skapar egna lacefront-peruker. Ett annat alternativ är att använda söktermen Dragqueen+wigsEbay eller Dragking+wigsQueerks.

 

Peruk.jpg
bottom of page